Välkommen till kursen Design och konstruktion av grafiska gränssnitt

Extra redovisning av lab 2

Eftersom det varit CHARM denna veckan och det kan bli trångt att hinna med alla på fredag går det bra att redovisa lab 2 på onsdag 10 februari också.

Lab 2

Lab 2 finns nu tillgänglig under Laborationer. Observera att det är ett krav att man ska visa upp en skiss på sitt gränssnitt för en handledare innan man börjar bygga det. Tanken med detta är att börja följa en normal arbetsgång inom gränssnittsdesign, dvs att man först gör en skiss och diskuterar/utvärderar/testar den innan man börjar implementera.

Information Lab 1 Java FX

Det är roligt att så många valt att göra Java FX varianten av Lab 1. Under labpasset i onsdag hittades dels lite problem med backenden samt med programmets About-dialog. Problemen med backenden ska nu vara åtgärdade så ladda ner den nya resource-mappen och byt ut backend-jar i projektet.

Frivilligt: När det gäller problemet med About-dialogen behöver man lägga till filen AddressBookAboutController.java och byta ut filen address_book_about.fxml. Dessa nya filer finns också i resource-mappen

Välkommen!

Kursen börjar måndag 18 januari, kl 13.15 i sal HA3

Litteratur

Rekommenderad kurslitteratur är Designing Interfaces , 2nd ed, av Jenifer Tidwell, ISBN 9781449379704. Finns att köpa på Adlibris, Bokus, Amazon...

En annan bra bok är About Face av Alan Cooper et al, ISBN 0470084111(3rd ed.) 9781118766576 (4th ed.). Går också att köpa i alla vanliga nätbokhandlar.

Både Tidwell och Cooper finns som e-böcker på Chalmers

Använd CID eller bibliotekets lånekort för att logga in.